WAAROM EHBO?

 

"Een ongeluk(je) zit in een klein hoekje" is een bekend spreekwoord maar wat doen we als er een ongeluk(je) gebeurt?

300.000 keer per jaar gebeurt er zo'n ongeluk(je) en wist u dat 80% van die ongevallen in en om het huis gebeuren, dus eerste hulp noodzakelijk is?

Morele plicht
We zijn dus eigenlijk aan ons gezin, familie en de omgeving moreel verplicht om te kunnen helpen in het geval er zich een ongeval(letje) voordoet. Stelt u zich eens voor, tijdens het ophangen van de gordijnen, lamp verwisselen, klussen in de schuur komt iemand ten val of iemand verwondt zich, waarbij het letsel ernstiger is dan een schaafwond of een bult. Op dat moment is het toch een geruststelling dat er iemand in de buurt is die kan helpen?

Als u een EHBO opleiding heeft gevolgd, weet u wat u wel of juist niet moet doen. Wij leren u omgaan met ongevalssituaties,maar ook met andere, preventieve ogen de zaak te overzien.

Vaardigheden bij het diploma eerste hulpverlener

Naast het opdoen van theoretische kennis wordt er in de cursus veel aandacht besteed aan praktische vaardigheden.  U leert levensreddende handelingen uit te voeren en het in de 'stabiele zijligging' leggen van een slachtoffer, eventueel na hem of haar vervoerd te hebben met een noodvervoersgreep. Andere lessen hebben als inhoud het verlenen van eerste hulp bij brandwonden, shock, botbreuken, uitwendige wonden, bloedingen en vergiftiging. Heel uitgebreid zal natuurlijk ook de reanimatie aan de orde komen en het toepassen van de AED. Waar nodig leert u de verschillende verbandmaterialen gebruiken. Natuurlijk komen ook minder ernstige verwondingen als een bloedneus, splinters en insectenbeten aan bod.


Preventie
Tijdens de cursus wordt veel aandacht besteed aan de preventie van ongelukken. Als er toch een ongeluk gebeurt, leert een EHBO-er altijd eerst potentiële gevaren voor zichzelf, de omstanders en het slachtoffer weg te nemen om meer slachtoffers te voorkomen.

OVER EHBO VLAARDINGEN

EHBO Vereniging Vlaardingen beschikt over een modern trainingscentrum aan de Rotterdamseweg in Vlaardingen. Hier geven erkende, gecertificeerde instructeurs met de nieuwste leermiddelen op maat gesneden opleidingen en herhalingstrainingen op het gebied van eerste hulpverlening.

START BASISOPLEIDING

Regelmatig starten we met een nieuwe basisopleiding Erste Hulp Bij Ongelukken. Schrijf u tijdig in voor de eerstvolgende nieuwe opleiding of neem contact op met ons secretariaat voor de mogelijkheden en start data.

Lees meer!

EHBO Opleidingen

Wilt u een medemens in nood verantwoord kunnen helpen? Haal bij ons uw ehbo-diploma!

Lees meer!

Hulpverlening

Wij kunnen u voorzien van professionele hulpverlening op evenementen.

Lees meer!

Leden login